« terug naar vorige pagina

Klachtenregeling

Niet tevreden? Praat erover met ons

Wij vinden het als huisarts maar ook als doktersassistent en praktijkmanager belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen. Als u niet tevreden over ons bent of als u vindt dat iets beter kan, dan horen wij dit graag. Laat ons weten waarom u niet tevreden bent dan kunnen wij proberen uw probleem of klacht op te lossen. Vindt u dit lastig of komt u er met ons niet uit? Dan kunt u uw klacht vertrouwelijk bespreken met een klachtenfunctionaris, aangesloten bij stichting Ryncoepel. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. Zij kan proberen de klacht te bemiddelen. Ze kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. In de folder klachtenregeling van stichting Ryncoepel kunt u lezen hoe u in contact komt met de klachtenfunctionaris.

Geschilleninstantie
Als u ook met hulp van de klachtenfunctionaris er echt niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de Geschilleninstantie Huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (een (voormalig) rechter), uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris (jurist). De uitspraak van de geschilleninstantie is bindend.

Meer informatie vindt u in de folder in de wachtkamer en op www.skge.nl.

Waarnemend huisarts

Er is soms een waarnemend huisarts werkzaam in de praktijk. Zij zijn wettelijk verplicht om een eigen klachtenregeling te hebben. Dit betreft niet onze vaste huisartsen dokter Hendricksen en dokter Vink. Mocht u een klacht hebben over een waarnemend huisarts, meldt u dit dan bij ons. Wij brengen u vervolgens in contact met de betreffende huisarts en/of informeren voor u naar zijn of haar klachtenregeling.